Publicacions

CARRERES RODRÍGUEZ, Manuel, Aeròdroms valencians de la Guerra Civil. Escenaris, elements i memòria d’una xarxa per a la defensa del territori, València, Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, 2018.

La publicació, inclosa en la Col·lecció de quaderns del Transport amb el núm. 26, amplia i complementa l’exposició homònima i presenta els camps d’aviació valenciancias i les seues infraestructures en relació el seu context històric. Està dividit en dues parts; la primera funciona com a introducció, i en ella es mostren els diversos escenaris que envoltaren als aeròdroms. La segona part és el vertader corpus del treball. En ella es troba la localització i organització dels aeròdroms valencians dins del territori republicà, una detallada descripció dels diversos elements i infraestructures que formaven part d’ells i, finalment, una relació de les restes conservades i el seu estat, així com els projectes de posada en valor portats a cap.

Portada-C26-aerodroms-web

Per a més informació i per adquirir la publicació: https://catedrademetrioribes.com/index.php/difusion-publicaciones/cuadernos-museo-transporte/244-26-aerodroms

—————————————————————-

CARRERES RODRÍGUEZ, Manuel, «”Aeròdroms valencians de la Guerra Civil”- De TFM d’Humanitats a exposició», Blog Arts i Humanitats, Universitat Oberta de Catalunya, 24 maig de 2019.

Entrada al blog oficial del Màster en Humanitats: art, literatura i cultura contemporànies impartit a la UOC, en la qual s’exposa com el projecte dels Aeròdroms valencians ha anat consolidant-se des del Treball Final de Màster fins a l’exposició itinerant.

blog portada.png

Cliqueu a la imatge per accedir a l’entrada

—————————————————————-

ALONSO, Carmen, «Aeródromos para una guerra», Levante-EMV, 29 juliol de 2019.

Reportatge sobre el projecte d’aeròdroms valencians, realitzat després d’una entrevista personal, on es presenten els aspectes més singulars dels camps d’aviació valencians. Com el contingut és per a subscriptors (tal com podeu vore al següent enllaç), us deixe el pdf de la doble pàgina.

aerodroms_levante_29_7_19

Cliqueu a la imatge per veure el pdf

La mateixa autora també va publicar, a El Periódico Mediterráneo, un reportatge homònim centrant-se en els aeròdroms de la província de Castelló. Podeu visualitzar-lo aquí.

—————————————————————-

SANCHIS, Juan, «La Comunitat albergó 38 aeródromos en la Guerra Civil», Las Provincias, 11 novembre de 2019.

Reportatge sobre els camps d’aviació valencians realitzat després d’una entrevista personal, en el que es presenten les principals característiques dels aeròdroms així com es ressenyen els camps de major importància.

aerodromosLP

Cliqueu en la imatge per veure el pdf

—————————————————————-

Bibliografia

També s’ha recopilat una bibliografia sobre els aeròdroms i l’aviació al País Valencià, així com una bibliografia bàsica general per a dotar de rigor científic el projecte.
Podeu consultar en el següent enllaç: Bibliografia.

fletxes_trans